Yvette de Vries

http://www.openatelier.nl


Bleekveld Kerkbrink Groet
Installatie ‘Het laatste avondmaal’

img src="/img/kunstenaars/Vries.jpg" alt="" height="213" width="283" border="0"


C-print installatie “12+1” (voorheen bekend als “het laatste avondmaal”),
Yvette de Vries, Amstenrade (Limburg)

Yvette de Vries heeft in 2003 voor het eerst meegewerkt aan de Schoolse Kunsten. Tijdens de SchoK 2003 heeft Yvette het Witte Kerkje van Groet tijdelijk ingericht als haar atelier om de C-print installatie "De vroegste geschiedenis" te maken. Yvette heeft tijdens deze vier dagen hard werken een band opgebouwd met zowel het Witte kerkje als met de vele bezoekers.

Vanaf eind 2004 heeft Yvette, geïnspireerd door “het Witte kerkje”, het boek “De Da Vinci-code” van Dan Brown en de fresco “Het laatste Avondmaal” van Leonardo Da Vinci, gewerkt aan een nieuwe installatie voor deze locatie.

Yvette heeft voor de C-print installatie “12+1” op 13 bidstoeltjes uit de St Quirinus Kathedraal van Hasselt (België) een C-print gemaakt. Deze C-print installatie is tijdens de SchoK 2005 te zien op het Bleekveld Kerkbrink te Groet.

De C-print installatie “12+1” wordt aangevuld met speciaal voor deze gelegenheid door Bob Bongers gecomponeerde muziek.
Bob Bongers is een 24-jarige student journalistiek uit Utrecht die naast zijn studie werkt aan diverse muziekproducties. Door middel van verschillende computerprogramma's gebruikt hij samples uit bestaande muziek en ingespeelde stukken om deze uiteindelijk tot een geheel te vormen. Hierbij staat vooral de sfeer van de muziek centraal.  Momenteel werkt hij intensief samen met de hiphopformatie Reflexy. (http://www.deshit.nl)