SchoK 2015 - de Verschuiving

De kustlijn bij Camperduin verschuift. Door het storten van 35 miljoen kuub zand is Noord-Holland 400 voetbalvelden groter geworden. Stichting Schoorlse Kunsten (kortweg SchoK) besloot deze verandering te benutten voor een tussenSchoK. Van 11 tot en met 14 juni vormen strand, dijk en duinen bij Camperduin het decor en onderwerp voor een veelzijdige kunstmanifestatie.

Al veertien keer organiseerde Stichting Schoorlse Kunsten een manifestatie van alle denkbare kunstvormen. In het begin gebeurde dat jaarlijks, later werd SchoK een biënnale. Publiek en organisatie raakten vertrouwd met het ritme. Hoogste tijd voor een verandering dus. Met het thema 'de Verschuiving' hink-stap-springt SchoK van de even naar de oneven jaren. De vijftiende SchoK in 2015 biedt de vertrouwde kwaliteit, maar dan in een wat compactere vorm.

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 juni valt er voor bezoekers van het nieuwe land veel te ontdekken en beleven op het gebied van de kunsten en alles is gratis toegankelijk.

Kijk voor meer achtergrond info op de SchoK krant en op de SchoK folder en kijk hier voor meer informatie over het onderwerp van deze SchoK.

 

Kleine verschuivingen in het programma:

  • De locatie van de voorstelling Verdronken Vlinders van Ari Peterse met TiNaNiNaNi i.s.m. Theatre Company Nairobi Kenya is verschoven van de lagune naar het Strandpaviljoen Luctor et Emergo Camperduin, onderaan de strandopgang.
  • De tijden waarop Olivier Rijcken aan zijn Dolers werkt zijn i.v.m. het verwachte tij verschoven naar:
    • vrijdag 12 juni van 14:00 u - 19:00 u
    • zaterdag 13 juni van 15:00 u - 20:00 u
    • zondag 14 juni van 16:00 u - 21:00 u (onder voorbehoud)
    Olivier is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om mee te harken. Als u interesse heeft kunt u mailen naar oli4@xs4all.nl met opgaaf van uw naam, telefoonnummer en op welke dag u zou willen helpen. Olivier raadt aan wat te eten en drinken mee te nemen, en een pet of hoed i.v.m. de zon!