Anna Mes (1936)

Contact

Adres:
Laan van Parijs 104
1827 EC Alkmaar
Telefoon:
072 6619907


Anna Mes schildert monumentale abstracte doeken in acryl en olieverf en kleine werkjes op papier die nauwelijks minder indrukwekkend zijn. Het zijn stralende schilderijen van het Noord-Hollandse landschap. Gevoelens verbeeld in licht en ruimte, chaos geordend in heldere beelden.
‘Alles draait om gevoel en ordening. Ik ben voortdurend aan het ordenen, niks anders dan ordenen. En zo probeer ik de dingen heel te krijgen. Mijn verdriet, mijn drama, mijn liefde zit in het landschap waar ik naar kijk. Je kan aan mijn werk zien wat er in mij omgaat. Mijn doeken staan niet los van mijn leven.’
Sommige schilderijen heeft ze jarenlang onder handen. In haar atelier staat bijvoorbeeld een groot donker doek met allerhande kleurvlakken. Het heeft zich in de loop der jaren vernieuwd als een soort opperhuid.
De schilderijen van Mes ogen kwetsbaar en toch sterk. Geschilderd in allerlei technieken, gekrast in verschillende lagen verf, vrijwel altijd gemaakt op de tonen van de jazzmuziek die haar inspireert: Ben Webster, Dizzy Gillespie. Stralende doeken zijn het resultaat.

Curriculum:

Opleidingen:

  • Rietveldakademie Amsterdam
  • Kunstakademie Copenhagen