Dien Jorien Geertsma

072 581 82 52

kunst.werk@planet.nl


Geertsma

bij gedicht "Niet meer wetend"", van Theo Olthuis


lokatie :

Atelier & tuin
Binnenweg 7


Het maken van keramiek biedt mij veel mogelijkheden om ideeën vorm te geven. Inspiratie komt van overal: een bijzonder landschap, schepen, alledaagse gebruiksvoorwerpen, oosterse tempels, maar ook gedichten of teksten. Poëzie, met name IJslandse poëzie die ik zelf vertaalde heeft mij lange tijd geïnspireerd tot het maken van objecten. Al lopen de onderwerpen zeer uiteen, in de vormgeving van mijn werk probeer ik altijd de essentie te vinden door details weg te laten en me door een sterke contour te laten leiden. Daarnaast is beweging belangrijk, en de interactie tussen twee objecten wanneer ze naast elkaar zijn opgesteld. De laatste jaren is daar een nieuw aspect, uitwisselbaarheid, bij gekomen. Ik geef een keramische vorm graag een verwijzing mee naar een ander herkenbaar object. Het werk bevindt zich dan in een tussengebied of op de grens van twee betekenissen die strijden om voorrang. Op die manier kan een hoed ook een boot zijn, of heeft een schip de karaktertrekken van een strijkijzer. Ik houd erg van deze dubbelzinnigheid.

Speciaal voor de Schoorlse Kunsten maakte ik nieuw werk bij gedichten van Bernlef, Mischa de Vreede en Theo Olthuis, over onderwerpen die mij na aan het hart liggen, processen in de natuur, de duinen en de zee.

In Galerie De Kapberg, Slotweg 17, Egmond aan den Hoef is van 20 mei t/m 25 juni een expositie van mijn werk te zien. Zie ook : www.galeriedekapberg.nl