Veraart

Chris Veraart

mr.chrisveraart@planet.nl


Zondag 12 juni
De Goede Verwachting
Heereweg naast 198
16.00 Lezen op locatie. Met Chris Veraart, Erik Jan Harmens en Patty Scholten.

Damtheater
Damweg 7
20.45 Literair Café. Schrijvers en dichters die tijdens SchoK 2005 op locatie hebben gelezen komen nog een keer samen. Presentatie Ger Brusche.


Chris Veraart is advocaat en heeft al twintig jaar multiple sclerose. In Ja kun je krijgen! staan 67 prachtige verhalen: soms hilarisch of ironisch, vaak ontroerend of humoristisch. Zijn MS speelt vrijwel steeds een rol: nu eens op de voorgrond, dan weer als een vanzelfsprekend onderdeel van Veraarts advocatenleven. Ja kun je krijgen! laat op hartverwarmende wijze zien hoe een bestaan met MS opgewekt en strijdbaar kan zijn.

Nee heb je schreef Renate Rubinstein in 1985. Mijn vrouw Willemijn en ik kregen het boek wel vijf keer cadeau.Voor eenieder die maar iets met MS te maken had, was het boek in die tijd verplichte kost. Ik weigerde het boek te lezen, zoals ik weigerde kennis te nemen van alles wat met MS te maken had. Willemijn las het boek wel. Zij was er zo van onder de indruk dat zij Renate een brief schreef. Toen ik dit boek af had, pakte ik Nee heb je uit mijn boekenkast. In het boek lag een gedrukte brief van Renate.
Boven de brief had Renate met de pen geschreven: ‘2-3-1986, Beste Willemijn’. Helemaal onderaan schreef zij: ‘Intussen zijn jullie toch wel van die schaamte af?’

Na vijftien jaar kan ik haar vraag beantwoorden met mijn boek: Ja kun je krijgen!
Uitgeverij BZZtôh
ISBN 90 5501 954 2

Spelen met vuur
Een advocaat met MS kijkt om zich heen
In Spelen met vuur maakt u nader kennis met Chris Veraart. Zo deelt hij met u zijn jeugdherinneringen (of zijn het jeugdfantasieën?), beschrijft hij zijn ontluikende seksualiteit en verhaalt hij over zijn praktijk. Ook als advocaat gespecialiseerd in zedendelicten heeft hij dagelijks te maken met zaken als seksualiteit, herinnering en fantasie. Net zoals in Ja kun je krijgen! is de MS in veel van Veraarts verhalen aanwezig. De beschrijvingen van de situaties waarin Veraart zich geconfronteerd weet niet zijn aandoening zijn opnieuw ingetogen en ontroerend.
Verschenen: maart 2003
Bzztoh