Capibara

Capibara genootschap

http://capibara.klopt.com


Vrijdag 10 jun
Damtheater Damweg 7
21.00 ‘100% poepnectar’. ‘Setlist’-theatervoorstelling van Het Capibara Genootschap. Met Bas Snabilie, Maarten Blom, Loek Hauwert en Jouke Piepenbrink.het Capibara Genootschap is een theatergroep van vijf jongeren in de leeftijd van 19 tot 23 jaar die een hekel hebben aan vaste regeltjes en zich ergeren aan nep-oprecht theater.
Met bier en dooie vis als terugkerende thema's deed het Capibara Genootschap, vernoemd naar het grootste knaagdier op aarde, zo'n vijf jaar geleden in Heiloo zijn intrede in de theaterwereld. Op een gegeven moment vonden ze dat er meer structuur in het genootschap moest komen en weken ze uit naar Jongeren Theater Alkmaar (JTA) dat hen een zogeheten werkplaatsproductie aanbood. Onder de vleugels van het JTA ontstond het stuk 'Onbesfochte misbulvigangen'. Maar de groep vond dat het JTA te veel vastzat aan theaterregeltjes.
“Wij willen niet het hele stuk bijvoorbeeld grotesk of absurd spelen. Wij willen verschillende soorten toneel door elkaar spelen. En wij hebben geen script. Wij spelen met een setlist en de volgorde van de scènes kan elke voorstelling wisselen. Het is eigenlijk net als bij een band, die speelt ook in een bepaalde volgorde. En soms verzinnen we er scènes bij voor een volgende voorstelling''
In de nieuwste voorstelling ‘een stuk of wat...’ worden een heleboel dingen zoals televisie, theater en film op de hak genomen. Daarnaast wordt er op een humoristische manier getoond hoe sommige mensen buiten de maatschappij vallen. Maar deze voorstelling is vooral een bizarre opeenstapeling van absurde en hilarische scenes.

Spel: Bas Snabilie, Maarten Blom, Loek Hauwert, Jouke Piepenbrink
Licht en geluid: Peter Tambach