I Primi Lumi

Ensemble I Primi Lumi

Contactpersoon:
Joep de Leeuw
Voorplaats 26
2071 NK Santpoort Noord
023 5357130
joep.deleeuw@wur.nl


Zaterdag 11 juni
Atelier Harrie Kuijten
Heereweg 305
19.30 ‘I Primi Lumi’. Grazia Visser (sopraan), Stéphanie Helfferich (viola da gamba) en Joep de Leeuw (renaissance luit en vihuela de mano).I Primi Lumi is een jong en enthousiast muziekgezelschap dat zich specialiseert in de 16e en 17e eeuwse liedkunst. I Primi Lumi is opgericht in mei 2002 en bestaat uit:
Grazia Visser zang (sopraan)
Stéphanie Helfferich viola da gamba
Joep de Leeuw renaissance luit en vihuela de mano

Grazia Visser heeft zangles bij Judi Haynes-Smart en zingt in het Nederlands Kodaly Koor o.l.v. Dick Hollander. Stéphanie Helfferich volgt lessen bij Johannes Boer en speelt in diverse ensembles. Joep de Leeuw volgt luitlessen bij Willem Mook en volgde Masterclasses bij Fred Jacobs en Hopkinson Smith. Daarnaast speelt hij luit in het Camusette Consort o.l.v. Willem Mook en begeleidt regelmatig zangers.

I Primi Lumi treedt op voor klein tot middelgroot publiek en bij bijzondere gelegenheden, zoals ter gelegenheid van de Holbeintentoonstelling in het Mauritshuis in Den Haag.

Het muziekprogramma concentreert zich op de dynamische periode aan het begin van de 17de eeuw, de hoogtijdagen van de Engelse Lute Songs en de Franse Airs de Cour, zeer kleurrijke gedichten op muziek die gezongen werden aan het hof of ten huize van de gegoede burgerij. Daarnaast wordt ook vroeger repertoire voor een bezetting van zang, gamba en luit ten gehore gebracht, bijvoorbeeld 16e eeuwse Italiaanse motetten en frottole, muziek van Henry VIII en repertoire uit de barok (Purcell, Caccini, Marais).